Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/webmar14/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/webmar14/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471
10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/webmar14/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 881
Print this page
2017-10-27

10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką

Autorė

Su kiekvienais metais socialiniai tinklai tampa vis populiaresni ir jų naudojimas auga. Žmonės jais naudojasi ne tik dėl asmeninių priežasčių, bet ir kaip verslo tobulinimo ar plėtojimo įrankį.

Socialiniai tinklai keičiasi ir be abejonės tas vyks ir toliau. Kai kurie su laiku miršta, išstumiami iš rinkos naujesniųjų, o kiti atvirkščiai auga ir tobulėja. Taigi, kokius socialinius tinklus žmonės labiausiai naudoja dabar?

Facebook

10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką. Facebook

Daugelis puikiai žino, kad "Facebook" laikomas pačiu populiariausiu socialiniu tinklu ir su kiekvienais metais jo populiarumas tik auga. "Facebook" duomenimis šiuo metu jame yra daugiau negu 2 milijardai užsiregistravusių vartotojų ir daugiau negu vienas milijardas prisijungimų per dieną.

Istorija: "Facebook" sukūrė Mark Zuckerberg 2004 m. vasario mėn. Pradžioje buvo skirtas tik Harvardo universiteto studentams. Vėliau – visų JAV universitetų studentams, dar vėliau – įmonių darbuotojams, organizacijų nariams, 2006 m. rugsėjo mėnesį – užsienio studentams.

Privalumai: grupių kūrimas, video/nuotraukų dalijimasis, renginių skelbimas, verslo puslapių kūrimas (su galimybe skelbti savo paslaugas ir prekes), komentarų rašymas, įmonių vertinimas ir daugelis kitų funkcijų ne tik asmeniniam naudojimui, bet ir verslui.

Socialinis tinklas: https://www.facebook.com/

Twitter

10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką. Twitter

"Twitter" daugumai žinomas kaip "tinklaraštis", kuriame dažniausiai skelbiamos visos tekstinės naujienos su 140 simbolių limitu. Šiuo metu soc. tinkle galima naudoti daugelį funkcijų, kurios būtinai pildysis ir toliau. Su kiekvienais metais kuriami vis tobulesni ir naujesni algoritmai, kurie leidžia kiekvienam vartotojui patogiau stebėti ir dalintis informacija.

Socialinis tinklas per visus savo gyvavimo metus gan stipriai pasikeitė, todėl yra kritikuojamas dėl panašumų su "Facebook".

Istorija: sukurtas 2006 m., o jo idėją sumanė Džekas Dorsis, tuo tarpu Evanas Viljamsas iš pradžių didžiąja dalimi finansavo verslą.

Privalumai: nemokamas mikrotinklaraštis, trumpųjų žinučių siuntimas ir skaitymas, nuotraukų/video dalijimasis.

Socialinis tinklas: https://twitter.com/

LinkedIn

10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką. LinkedIn

"LinkedIn" socialinis tinklas skirtas profesionalams. Tai geriausia vieta norint pateikti savo verslą/paslaugas visam pasauliui ir kilti karjeros laiptais.

Kiekviename sukurtame profilyje matoma išsami žmogaus informacija apie išsilavinimą, sertifikatus, apdovanojimus, darbo patirtį, savanorišką darbą ir visa kita informacija susijusi su darbu.

Vartotojai gali ne tik reklamuoti save ar savo valdomą verslą, tačiau ir užmegzti svarbius ryšius su kitais specialistais bendraujant grupės diskusijose.

Istorija: LinkedIn – „Microsoft“ bendrovės profesinis socialinis tinklas įkurtas 2002 m., įkūrėjai ir svarbiausi darbuotojai - Reid Hoffman, Jeff Weiner.

Privalumai: bendravimas su verslo partneriais, ryšių užmezgimas, darbo ar darbuotojų paieškos, straipsnių talpinimas, informacijos pateikimas kitiems verslininkams.

Socialinis tinklas: https://www.linkedin.com/

Google+

10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką. Google +

2011 m. vasarą pradėdamas savo debiutą, "Google+" tapo sparčiausiai augančiu socialiniu tinklu, kurį kada nors matė internetas.

2015 m. pabaigoje buvo išleista visiškai nauja "Google+" versija, daugiau dėmesio skirianti "Bendruomenės" ir "Kolekcijų" funkcijoms.

Istorija: pasiekiamas nuo 2011 m. birželio 28 d. Pradžioje buvo pasiekiamas tik su pakvietimais.

Privalumai: galimas paprasto teksto, nuorodų ir nuotraukų skelbimas. Plėtojama grupinių vaizdo konferencijų funkcija „Hangouts“, pritaikyta mobiliesiems telefonams. Galima tiesiogiai transliuoti vaizdą į internetą.

Socialinis tinklas: https://plus.google.com/

YouTube

10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką. Youtube

Kur visi eina žiūrėti ar dalintis vaizdo įrašų turiniu internete? Tai, žinoma, "YouTube"! Ši paieškos sistema yra antra pagal dydį, kadangi atsilieka tiktai "Google" paieškai.

Nors "Youtube" priklauso tai pačiai "Google" kompanijai, tačiau jis vis tiek pripažintas kaip atskiras socialinis tinklas, kuriame galime žiūrėti ir dalintis įvairiausiais vaizdo įrašais.

Istorija: svetainę 2005 m. vasarį įkūrė trys „PayPal“ darbuotojai Chad Hurley, Steve Chen ir Jawed Karim.

Privalumai: vaizdo įrašų socialinis tinklas, "live" transliacijos, subtitrų naudojimas, kanalų kūrimas.

Socialinis tinklas: https://www.youtube.com/

Instagram

10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką. Instagram

Nors "Instagram" labiau skirtas mobiliesiems telefonams ir nuotraukų ar video dalijimuisi, tačiau šis socialinis tinklas vis tiek išaugo kaip vienas iš populiariausių. Taip pat yra sukurtos kelios papildomos mobiliosios programėlės nuotraukų redagavimui.

Iš pat pradžių ši programa buvo prieinama tik "iOS" platformai, tačiau pastebėjus kaip staigiai kyla jos populiarumas, buvo nuspręsta išplėsti "Instagram" dar ir į "Android" bei "Windows" platformas.

Istorija: sukurtas 2010 m. spalio 6 d. Šiuo metu „Instagram“ priklauso „Facebook“ įmonei, tačiau „Facebook“ nebuvo pirmoji įmonė susidomėjusi „Instagram“ programėle.

Privalumai: nuotraukų ir video dalinimosi platforma, "live" video transliacija, bendravimo galimybės rašant asmenines žinutės, komentavimas, žymių arba kitaip vadinamų "tag'ų" naudojimas, galimybė paleisti reklamą.

Socialinis tinklas: https://www.instagram.com/

Pinterest

10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką. Pinterest

"Pinterest" tapo pagrindiniu socialiniu tinklu, parodydamas, koks svarbus žiniatinklyje tapo vaizdo turinys.

"Pinterest" - graži ir unikali "sienos" stiliaus platforma, kuri pasiekia daugiau negu 10 milijonų unikalių lankytojų per mėnesį.

Istorija: įkurtas 2010 m.

Privalumai: bendrovės steigėjai pabrėžia, jog tai ne socialinis tinklas, o nuotraukų paieškos sistema išmaniajame telefone bei kompiuteryje.

Socialinis tinklas: https://www.pinterest.com/

Tumblr

10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką. Tumblr

"Tumblr" socialinė platforma labiau skirta paaugliams, kuri kaip ir "Pinterest" skirta vaizdinės medžiagos dalijimuisi.

Vartotojai sukurdami savo paskyras gali plėtoti tam tikras temas ir kurti įvairius įrašus, net keliais skirtingais turinio skelbimo formatais, taip sekti kitus užsiregistravusius naudotojus ir matyti jų keliamą turinį.

Istorija: įkurtas 2007 m. vasario mėnesį, įkūrėjas - David Karp. 2013 m. gegužės 30 d. „Yahoo!“ paskelbė apie savo ketinimą įsigyti „Tumblr“ už maždaug 1,1 mlrd. JAV dolerių. Sandoris baigėsi 2013 m. birželio 20 d.

Privalumai: mikrotinklaraštijos platforma, multimedijos dalijimasis, paskyrų kūrimas ir sekimas.

Socialinis tinklas: https://www.tumblr.com/

Snapchat

10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką. Snapchat

"Snapchat" - socialinis tinklas skirtas tik mobiliesiems telefonas, kiekvienais metais pritraukiantis vis daugiau nuolatinių vartotojų. Daugiausia populiarumo šis tinklas sulaukia tarp vaikų ir paauglių.

Šis socialinis tinklas išsiskiria iš kitų tuo, kad išsiuntus žinutę savo "snap" draugui ji dingsta jau po kelių sekundžių, kai tik gavėjas peržiūri turinį, o į istoriją įkeltos nuotraukos ar video ištrinami po 24 val.

Istorija: 2011 m. sukurtas Stanfordo universiteto studentų Bobby Murphy ir Evan Spiegel.

Privalumai: vaizdo įrašų ir nuotraukų dalijimasis, įkelti vaizdai išsitrina savaime po 24 val.

Socialinis tinklas: https://www.snapchat.com/

Reddit

10 populiariausių socialinių tinklų, kurie užvaldė pasaulinę rinką. Reddit

"Reddit" nuo pat susikūrimo pradžios nepasižymėjo išskirtiniu ar patraukliu dizainu, tačiau šis tinklalapis vis tiek turi vieną iš didžiausių ir stipriausių žmonių bendruomenių, kurie dalinasi su įvairiomis temomis susijusia informacija.

"Reddit" puslapyje skelbiamos nuorodos ir šalių jų esamų rodyklių dėka, vartotojai gali arba iškelti įrašą į viršų, arba nuleisti jį žemyn, atleisdami vietą įdomesniems įrašams.

Istorija: įkurtas 2005 m. birželio 23 d., Medford, Masačusetsas, JAV. Įkūrėjai: Alexis Ohanian, Steve Huffman

Privalumai: tekstinių pranešimų skelbimas, galimybė skelbti pranešimus tik su tekstu arba su nuotraukomis ar nuorodomis.

Socialinis tinklas: https://www.reddit.com/

Šaltinis wikipedia.org/

Jeigu Jums kyla papildomų klausimų, tiesiog susiekite su manimi  Facebooke arba Skambinkite.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/webmar14/public_html/templates/g5_hydrogen/html/com_k2/templates/straipsniai/item.php on line 233
Skaityta 20040 kartų
Įvertinkite straipsnį
2 balsai

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/webmar14/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 471